Miért jobb mérföldekkel a profi könyvelőiroda által végzett könyvelés?

Kis- vagy középméretű cég vezetőjeként gondolt már arra, hogy a könyvelést profi könyvelőirodára bízza, és ne saját alkalmazottal oldja meg?

Az egyre nehezedő piaci körülmények között erősen fókuszál társasága bevételeire, ezért kevés ideje marad arra, hogy megalapozott döntést hozzon e téren. Vannak olyan ismerősei, akik esküsznek a saját munkatársra, és vannak olyanok is, akik előnyben részesítik egy könyvelőiroda szolgáltatásait, így ez nem nagyon segíti Önt a döntésében. Azt, hogy egy vállalkozás saját könyvelővel rendelkezik-e, vagy könyvelőirodával végezteti el a feladatot, a cég nagysága, illetve a költség-haszon elv döntheti el.

Ma már oly sok előnye van annak, ha egy társaság könyvelését könyvelőiroda végzi, hogy a középméretű vállalkozások esetében is egyre több társaság részesíti előnyben ezt a formát.

 • A sok ügyfél sokféle megoldandó problémával szembesíti a könyvelőirodát, így az sokrétű, naprakész tapasztalatokkal rendelkezik mind a könyvelés, mind a jogszabályok ismerete területén.
 • Az összegyűjtött szakértelemért sokkal kevesebbet kell fizetnie, mintha egy alkalmazott könyvelő munkabérét, annak járulékait és továbbképzését kellene megfinanszíroznia.
 • Egy könyvelőirodában nem fordulhat elő, hogy betegség, vagy bármilyen előre nem látható ok miatt elvégezetlenül maradjanak a feladatok, és elcsússzanak a határidők. A szolgáltatás határidőre való és pontos teljesítéséért felelősségbiztosítással alátámasztott garanciát vállal a könyvelőiroda.
 • A könyveléshez szükséges megfelelő színvonalú eszközök (számítógépek, szoftverek), irodaszerek és azok pótlása, frissítése sem az ügyfél feladata, ezt a könyvelőiroda megoldja.

Hogyan tud még több előnyhöz jutni, ha már eldöntötte, hogy könyvelőirodára bízza a könyvelést?

Keressen olyan könyvelőirodát, ahol adótanácsadó, adószakértő is dolgozik, mert akkor nem csak a papírjai lesznek rendben, hanem a pénztárcája is.

7 érv a mellett, hogy könyvelését olyan irodára bízza, ahol adótanácsadó, adószakértő is dolgozik

 • Az ilyen iroda teljes szemléletét átitatja az az irány, hogy a társaságok megtermelt profitjából minél több maradjon a vállalkozók zsebében.
 • Már a társaság tevékenységének feltérképezésénél figyelnek arra, hogy a könyvelés folyamata a lehető legkevesebb adófizetési kötelezettséget eredményezze.
 • Naprakészen ismerik az igénybe vehető adóalap- és adókedvezményeket, és ezeket alkalmazzák is a könyvelés és a bevallások elkészítése során.
 • Az ilyen típusú könyvelőirodát nem az a szemlélet vezeti, hogy „fizessünk meg minden adót, abból nem lehet baj”, hanem az, hogy jól alátámasztottan kihasználjon minden jogszerű adómegtakarítási lehetőséget az ügyfél érdekében.
 • Az ügyfelekkel való folyamatos kapcsolattartás és kommunikáció során, egy-egy gazdasági esemény tervezésénél felhívják a figyelmet arra, hogyan lehet azt úgy megvalósítani, hogy a lehető legkevesebb adófizetési kötelezettséget vonja maga után.
 • A folyamatos adózási jogszabályváltozásokat és a különböző új adózási formákat is figyelemmel kísérik, és kiválasztják a társaságok számára a legkedvezőbbet.
 • Ezek az irodák mind könyvelési, mind tanácsadási tevékenységükre felelősségbiztosítással alátámasztott garanciát vállalnak.

Ha könyvelő- vagy könyvelőiroda váltás előtt áll, és tanácstalan a döntést illetően, keresse könyvelőirodánkat.

Author: G.Novák Mária

Gazdagné Novák Mária a Countplus Adótanácsadó és Könyvelő Kft vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.